Szałwiowy fort

Galeria

O projekcie

Wnętrze mieszkania na warszawskim Służewie to połączenie naturalnych odcieni drewna, szałwii i szarości. Prostota form, zróżnicowana paleta barw sprawiają, że mieszkanie jest przytulne, a także ma swój własny niepowtarzalny charakter.  

Motyw kolorystyczny nawiązujący do przygaszonego, naturalnego odcienia szałwii jest dominujący w tej przestrzeni. Mimo to zestawienie bieli i szarości w przedpokoju sprawia, że wizualnie staje się on większy, otwarty na salon z aneksem kuchennym. Zabudowa meblowa nie tylko mieści w sobie siedzisko, ale też część gospodarczą. 

Salon z aneksem kuchennym to serce tego mieszkania. Wygodna narożna sofa, nad którą zawisły grafiki z podróży, to jedno z miejsc, gdzie mieszkańcy mogą odpoczywać, a zarazem spędzać wspólnie czas gotując, rozmawiając, czytając. Wszystko dzięki otwartej kuchni z wyspą, która umożliwia interakcję domownikom każdego dnia. 

W niewielkiej sypialni znalazło się miejsce na wygodne tapicerowane łózko, ażurowe stoliki nocne, które wraz z oświetleniem i lustrem w metalowej ramie są industrialnym akcentem tego mieszkania. Duża wnękowa szafa została wzbogacona o regał na książki, które umilą wieczorny relaks. 

Łazienka i osobna toaleta zostały zaprojektowane przy użyciu drobnych, dobrze wszystkim znanych, prostokątnych płytek, jednak w nowej odsłonie kolorystycznej. W tych przestrzeniach uwagę zwraca heksagonalna podłoga z delikatnym,patchworkowym wzorem, która optycznie powiększa te pomieszczenia. 

W mieszkaniu zaprojektowano też pokój dla najmłodszego domownika z wygodnym fotelem do karmienia, nastrojowym oświetleniem i przyjemnymi grafikami na ścianie. 

Całość jest spójna kolorystycznie, a mieszkanie dzięki wielu zabudowom meblowym jest bardzo funkcjonalne.